
Dean & Dan: Οι Dsquared επενδύουν 1 εκατομμύριο ευρώ και ανοίγουν εστιατόριο στα Ματογιάνια
Μετά την boutique, που άνοιξαν πριν από επτά χρόνια οι διάσημοι σχεδιαστές, περνούν τώρα στο δεύτερο επιχειρηματικό τους βήμα στη Μύκονο, ανοίγοντας ένα νέο εστιατόριο με το όνομα «Ceresio 7» στα Ματογιάννια.
-
04.06.2021 Mykonos Post
Οι διάσημοι σχεδιαστές, Ντιν και ο Νταν Κάτεν, έχουν ήδη λατρέψει το Νησί των Ανέμων και ακόμη το τιμούν δεόντως κάθε καλοκαίρι. Τους το γνώρισε πολύ καλά ο Λάκης Γαβαλάς, ο οποίος έφερνε τα προϊόντα τους στην Ελλάδα.
Πριν από επτά χρόνια άνοιξαν την πρώτη τους μπουτίκ στο νησί μαζί με τον εν Ελλάδι συνεργάτη τους Γρηγόρη Γκόφα, ο οποίος εντρυφεί επιχειρηματικά εδώ και χρόνια σε project, που δεν έχουν σχέση με τον χώρο του κοσμήματος και της υψηλής ωρολογοποιίας. Φέτος, το αργότερο μέχρι τα μέσα του Ιουλίου, οι Dsquared θα ανοίξουν ένα νέο εστιατόριο στη Χώρα της Μυκόνου, μια ανάσα από τα Ματογιάνια. Θα βρίσκεται στην αυλή του νέου boutique hotel «Mykonos Gem» και θα λέγεται «Ceresio 7», σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, όπως και το πρώτο τους εστιατόριο, το οποίο άνοιξαν στο Μιλάνο πριν από επτά χρόνια.

Παρόλο που οι Ντιν και Νταν είχαν λόγο σε ό,τι αφορά την εσωτερική του διακόσμηση, δεν θα εμπλακούν στο management, το οποίο θα ασκεί ο Γρηγόρης Γκόφας. Ο χώρος, όπου θα στεγαστούν τα δύο νέα εγχειρήματα, ανήκει στην οικογένεια του αείμνηστου Φιλιππή Κοντιζά. Οι διαπραγματεύσεις και το κλείσιμο της συμφωνίας δεν έγιναν από τους Μυκονιάτες ιδιοκτήτες, αλλά από εταιρεία ακινήτων που έχει αναλάβει τη διαχείριση, και ο χώρος, όπου θα στεγαστούν το εστιατόριο και το ξενοδοχείο, εκμισθώθηκε για τα επόμενα 20 χρόνια.
Παρότι δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πώς θα κινηθεί γευστικά το νέο project των διάσημων σχεδιαστών, πολλοί επιμένουν ότι θα ακολουθήσει τα χνάρια του ιταλικού «Ceresio 7», δίνοντας έμφαση στη δημιουργική κουζίνα με θαλασσινά και στην πάστα. Σεφ θα είναι ο Ιταλός Έλιο Σιρόνι, που τρέχει την κουζίνα του αντίστοιχου εστιατορίου στο Μιλάνο και αναμένεται να πάει στη Μύκονο τις προσεχείς εβδομάδες. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο deal, το οποίο οι Ντιν και Νταν μαζί με τον Γρηγόρη Γκόφα επεξεργάζονταν από πέρυσι. Στο εστιατόριο θα μπορούν να δειπνούν 85-95 άτομα τη βραδιά και, σύμφωνα με όσα ακούγονται, έχει στοιχίσει 1.000.000 ευρώ ή και παραπάνω. Είναι γνωστό άλλωστε ότι το σχεδιαστικό δίδυμο λατρεύει την υψηλή ποιότητα. Λέγεται, λοιπόν, ότι για το νέο τους εγχείρημα έπιπλα, φωτιστικά αλλά και ολόκληρος ο εξοπλισμός αγοράστηκαν από κορυφαίους οίκους του εξωτερικού.
Πηγή: Πρώτο Θέμα