
Το εργαστήρι τέχνης “Melecta Festiva” για νέους και εφήβους στη Μύκονο
Το διαδραστικό πρόγραμμα τέχνης "Melecta Festiva - από το Μικρόκοσμο στα Αρχιτεκτονικά Κοστούμια" θα πραγματοποιηθεί από Πέμπτη 7 Οκτώβρη μέχρι και Κυριακή 10 Οκτώβρη στην αίθουσα εκδηλώσεων Κ.Δ.Ε.Π.Π.Α.Μ.
-
28.09.2021 Mykonos Post
Η εκπαιδευτικός τέχνης Κορίνα Κοτσίρη σε συνεργασία με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Μυκόνου (Κ.Δ.Ε.Π.Π.Α.Μ.) και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνουν το διαδραστικό πρόγραμμα τέχνης “MELECTA FESTIVA – από το Μικρόκοσμο στα Αρχιτεκτονικά Κοστούμια”.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους και εφήβους,παρέχεται δωρεάν και θα πραγματοποιηθεί στις 7 , 8 , 9 & 10 Οκτωβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων Κ.Δ.Ε.Π.Π.Α.Μ.
Το εργαστήρι τέχνης MELECTA FESTIVA έχει στόχο την ανάπτυξη των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων των νέων, φέρνοντάς τους σε επαφή με τον σύγχρονο πολιτισμό. Σχεδιάστηκε και συντονίζεται από την Κοτσίρη Κορίνα απόφοιτη της σχολής Jacques Lecoq και του Théâtre aux mains nues του Παρισιού, τον χορογράφο Σπύρο Κουβαρά, τον εικαστικό Βασίλη Καβουρίδη και την ηθοποιό-κουκλοπαίχτρια Εύα Νικηφόρου.
To Melecta Festiva είναι ένα εργαστήρι τέχνης βιωματικού χαρακτήρα, που εμπνέεται από το φυσικό περιβάλλον και συγκεκριμένα από το μικρόκοσμο. Η εκπαιδευτική διαδικασία ξεκινά με την έρευνα μέσα από διαθέσιμο οπτικό και ηχητικό υλικό, βιντεοπροβολές και βιβλιογραφία. Ακολουθεί το εργαστήριο κατασκευής (laboratoire) όπου οι μαθητές έρχονται σε επαφή με υλικά κατασκευής για να φτιάξουν τρισδιάστατα κοστούμια. Στο τελικό στάδιο πραγματοποιείται εργαστήρι κίνησης με στόχο την ανακάλυψη των σωματικών ικανοτήτων σε σχέση με την κατασκευή τους μέσα από το σωματικό θέατρο. Η δράση θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση των ατομικών έργων σε μια ομαδική έκθεση – παράσταση, ανοιχτή στο κοινό.
Σκοπός του προγράμματος:
Να εξοικειώσει τους νέους με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία.
Να καλλιεργήσει τη φαντασία, την έκφραση, τις δεξιότητες και τη δημιουργικότητα.
Να εισαγάγει τους νέους στην καλαισθησία και την αισθητική κρίση.
Να ευαισθητοποιήσει τους νέους σχετικά με το φυσικό περιβάλλον.
Να ενθαρυνει την επαφή με διάφορες τεχνικές κατασκευής και σύνθεσης.
