
Τα χειμωνιάτικα στέκια της Μυκόνου είναι ανοιχτά και σε περιμένουν
Ο χειμώνας είναι ακόμα εδώ. Οπότε, ψάξαμε, μάθαμε, ρωτήσαμε και προτείνουμε τα αγαπημένα στέκια της Μυκόνου για καφέ, φαγητό και ποτό. Μαγαζιά που κρατούν ζωντανή τη διασκέδαση στο νησί και τον χειμώνα, καθώς και όλα όσα πιστεύουμε πως αξίζει να δοκιμάσεις σε αυτά.
-
19.02.2022 Γεωργία Περιμένη
Βρισκόμαστε στα μέσα Φεβρουαρίου και ήδη, κάποιοι από εμάς, ονειρευόμαστε ακρογιαλιές, Αυγουστιάτικο ήλιο και ατελείωτα καλοκαιρινά ηλιοβασιλέματα. Ακόμη περισσότερο, όταν ξέρουμε ότι θα τα απολαύσουμε στη Μύκονο. Ωστόσο, καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, η Μύκονος προσφέρει μια αλλιώτικη ομορφιά, πιο ήρεμη, πιο αυθεντική, που πραγματικά αξίζει να την ανακαλύψεις. Συντροφιά σε αυτό το «ταξίδι» της ανακάλυψης της χειμερινής Μυκόνου, μας κρατούν στέκια για καλό φαγητό και ποτό, τα οποία παραμένουν ανοιχτά και τον χειμώνα. Έχοντας ήδη παρουσιάσει ορισμένα στέκια σε προηγούμενη ανάρτηση, το Mykonos Post επιστρέφει και εμπλουτίζει τη λίστα του.
Kazarma
Το Kazarma είναι ένα all day στέκι που τα συνδυάζει όλα: Υπέροχη θέα στη θάλασσα, καλό καφέ και ενδιαφέρουσες επιλογές που ξεκινούν από το πρωινό, μέχρι το δείπνο. Το μενού κινείται σε μεσογειακές γεύσεις και αρκετά πιάτα του θυμίζουν τα παραδοσιακά, μαμαδίστικα, αλλά με σύγχρονες πινελιές και «γενναίες» μερίδες. Εδώ θα γευτείς από pancakes, burgers και ψητά, μέχρι φρεσκότατα θαλασσινά, μαγειρευτά όπως μουσακάς και άλλες γεύσεις που αξίζει να ανακαλύψεις. Το βράδυ, η ατμόσφαιρα αλλάζει, με cocktails και μικρά πιάτα, τα οποία μπορούν να συνδυαστούν άψογα ώστε να κλείσει ιδανικά η μέρα. «Δίνουμε έμφαση στις φρέσκιες και ποιοτικές πρώτες ύλες, ενώ πρέπει να αναφέρουμε πως το Kazarma είναι ένα μαγαζί που λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια και είναι μια από τις πιο παλιές επιχειρήσεις στον Γιαλό της Μυκόνου», αναφέρει στο Mykonos Post η ιδιοκτήτρια, Ρούλα Ρουσσοπούλου.
Ακτή Καμπάνη, Μύκονος, 2289 028256
Rizes
Η τετραμελής οικογένεια Ζουγανέλη δημιούργησε πριν περίπου δυο χρόνια, ένα πανέμορφο αγρόκτημα το οποίο ονόμασε «Rizes», καλώντας μας να επιστρέψουμε στις ρίζες μας και παρουσιάζοντας την άλλη πλευρά της Μυκόνου: Την πιο αυθεντική και παραδοσιακή. Με έναν μοναδικό τρόπο, οι Rizes έχουν καταφέρει να συνδυάσουν τη λαογραφία με τη γαστρονομία, αλλά και το αγροτικό στοιχείο, προσφέροντας στο κοινό μια πληθώρα επιλογών σε δραστηριότητες και καθιστώντας το δημιούργημά τους έναν από τους top προορισμούς για τον χειμώνα στη Μύκονο. Οι Rizes είναι στην ουσία ένα πολυλειτουργικό αγρόκτημα, στο οποίο παράγονται αγνές πρώτες ύλες, οι οποίες στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για τα πιάτα του εστιατορίου, που επιμελείται εξολοκλήρου η οικογένεια Ζουγανέλη. Το Mykonos Post επικοινώνησε με τη Μαρουλιώ Ζουγανέλη, την κόρη της οικογένειας, η οποία είναι ενεργό μέλος στις Rizes και μας είπε όλες τις λεπτομέρειες για τον πανέμορφο χώρο που έχουν δημιουργήσει. «Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που λειτουργούμε τον χειμώνα. Είμαστε ανοιχτά μόνο τα Σαββατοκύριακα, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ. Όπως λειτουργούμε λοιπόν το καλοκαίρι, έτσι λειτουργούμε και τον χειμώνα. Έχουμε δηλαδή τον κήπο μας και ό,τι καλλιεργείται εκεί τη συγκεκριμένη εποχή, αυτό έχουμε και στο εστιατόριο. Τα πιάτα μας μαγειρεύονται με τα υλικά τα οποία παράγουμε οι ίδιοι. Αυτή την περίοδο στις Rizes θα βρείτε πιάτα ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, είτε μαγειρευτά είτε από τον ξυλόφουρνό μας. Αξίζει κανείς να δοκιμάσει το γιουβέτσι με μοσχαράκι, που είναι και το πιάτο για το οποίο έρχεται ο περισσότερος κόσμος, το κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες, το γουρουνόπουλο το οποίο ψήνεται στον ξυλόφουρνο, τους λαχανοντολμάδες και πολλά ακόμα μαγειρευτά. Στον χώρο μας επίσης, διοργανώνουμε και live εμφανίσεις συγκροτημάτων με παραδοσιακή μουσική».
Μαού, Άνω Μερά, Μύκονος, 6944 220233, www.rizesmykonos.com
Wild
Ένας μοντέρνος χώρος με ευχάριστη ατμόσφαιρα, γευστικό καφέ, ποτό και διασκέδαση, είτε σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, είτε στα ύψη, με ατελείωτο κέφι. Πάντα όμως, συντροφιά με καλή μουσική. Αυτά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το Wild Café Bar, το all day στέκι της Μυκόνου που φημίζεται για τις μουσικές βραδιές του, ενώ κρατά ζωντανή την ξακουστή μυκονιάτικη νυχτερινή διασκέδαση. Στο Wild café bar θα πας από το πρωί για να απολαύσεις τον καφέ σου, μαζί με ενδιαφέρουσες επιλογές σε πρωινό, brunch και σνακ, ωστόσο αξίζει να το επισκεφθείς όταν δύσει ο ήλιος, ώστε να διασκεδάσεις υπό τους ήχους των μουσικών επιλογών, αλλά και των live που γίνονται αρκετά συχνά. Εκεί, θα συναντήσεις από γλέντια με παραδοσιακή μουσική, μέχρι καταξιωμένους Djs και ελληνικές βραδιές με τα μεγαλύτερα hits. «Κατά τη διάρκεια της χειμερινής σεζόν στο νησί, προσφέρουμε μουσικές βραδιές στον κόσμο που έχει ανάγκη να βγει από την ρουτίνα της καθημερινότητας, να ξεσκάσει και να διασκεδάσει», αναφέρει στο Mykonos Post ο ιδιοκτήτης του Wild Café Bar, Αντώνης Σιγάλας.
Άνω Μερά, Μύκονος, 2289 072033
Αmethystos
Σε προνομιακή θέση πλάι στο κύμα, το Amethystos είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα μαγαζιά της Μυκόνου που πρέπει να επισκεφθείς τον χειμώνα για να απολαύσεις το φαγητό σου με υπέροχη θέα. Στον κατάλογο θα βρεις πιάτα εμπνευσμένα από τη μεσογειακή κουζίνα, ελληνικές γεύσεις και επιλογές που «μυρίζουν» θάλασσα. Σε ένα κλασικό, νησιώτικο εστιατόριο- με την ανάλογη αισθητική- που τιμά την παραδοσιακή κουζίνα όπως αυτό, σερβίρονται πιάτα που καλύπτουν όλα τα γούστα και ικανοποιούν ακόμη και τους πιο καλοφαγάδες, με ποιότητα αλλά και μερίδες που δεν αφήνουν κανέναν παραπονεμένο. Ό,τι τραβά η όρεξή σου, θα το βρεις εκεί: ψητά, ποικιλίες κρεατικών για την παρέα, ποικιλία σε σαλάτες, μαγειρευτά όπως η φασολάδα στο τσουκάλι αλλά και οι λαχανοντολμάδες και πολλά ακόμη, ορεκτικά, ζυμαρικά και αρκετά πιάτα με φρέσκα θαλασσινά όπως ψάρια, γαρίδες και μύδια. Το Mykonos Post μίλησε με την ιδιοκτήτρια του Amethystos, Pepa Salkova, που διατηρεί το εστιατόριο μαζί με τον σύζυγό της και έκανε τις δικές της προτάσεις: «Αυτό τον καιρό θα πρότεινα στον κόσμο που μας επισκέπτεται να απολαύσει και τις σούπες μας, που είναι ιδανική επιλογή για τον χειμώνα, όπως για παράδειγμα ο γνήσιος Μυκονιάτικος πατσάς που φτιάχνουμε και είναι must. Αξίζουν επίσης πολύ τα πιάτα που θα βρείτε στον κατάλογο με το όνομα Amethystos- όπως για παράδειγμα η μελιτζάνα Amethystos- που είναι συνταγές βασισμένες στην ελληνική κουζίνα, με δικές μας γαστρονομικές πινελιές, που τις αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο».
2289 026150
Appaloosa
«Χωμένο» σε ένα γραφικό σοκάκι της Χώρας της Μυκόνου, το Appaloosa είναι ανοικτό από τον Ιανουάριο και μας περιμένει, επομένως δεν θα μπορούσε να λείπει από τη συγκεκριμένη λίστα. Όσο όμορφος είναι ο εξωτερικός χώρος, λόγω της τοποθεσίας του, καθώς το καλοκαίρι θα δεις πολύ κόσμο να απολαμβάνει το ποτό του στα μικρά τραπεζάκια ή ακόμη και στα πεζούλια που έχει το σοκάκι, άλλο τόσο αξίζει και το εσωτερικό του. Με το στοιχείο του ξύλου να κυριαρχεί, αλλά και την ιδιαίτερη διακόσμηση, οι άνθρωποι του Appaloosa έχουν καταφέρει να φτιάξουν ένα συνονθύλευμα cozy και boho ατμόσφαιρας που σου φτιάχνει τη διάθεση με το που περάσεις το κατώφλι. Ποτά και δροσερά cocktails σε περιμένουν για αξέχαστες βραδιές με τα μουσικής που ενίοτε είναι και live. Και αν νομίζεις πως το Appaloosa προσφέρεται μόνο για ποτό, κάνεις λάθος, καθώς εκεί θα βρεις τις κατάλληλες γαστριμαργικές επιλογές, ώστε να τις συνδυάσεις με το κρασί ή το cocktail σου. Τα πιάτα είναι εμπνευσμένα από πολλές διαφορετικές κουζίνες του κόσμου. Για του λόγου το αληθές, στον κατάλογο θα βρεις μεταξύ άλλων ζυμαρικά, burritos, ινδικό τίκα μασάλα και άλλες πικάντικες γεύσεις, τάκος, ιδιαίτερες σαλάτες και πολλά ακόμη. Το Appaloosa λειτουργεί, προς το παρόν, από Πέμπτη μέχρι και Κυριακή από τις 18:30 το απόγευμα.
Μαυρογένη, Χώρα Μυκόνου, 2289 027086, appaloosa-mykonos.com