
Χρυσοί Σκούφοι 2022: Οι νικητές από τη Μύκονο
Στη χθεσινή τελετή των Χρυσών Σκούφων 2022, ένα εστιατόριο κατάφερε να κερδίσει Χρυσό Σκούφο, ενώ 6 ακόμη απέσπασαν την τιμητική διάκριση Top Notch. Ας δούμε όλα τα εστιατόρια από τη Μύκονο, που ξεχώρισαν φέτος και έφεραν για μία ακόμη φορά το νησί στο προσκήνιο.
-
05.04.2022 Mykonos Post
Οι Χρυσοί Σκούφοι στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας απονεμήθηκαν τη Δευτέρα 4 Απριλίου στο Grand Ball Room του ξενοδοχείου “Μεγάλη Βρεταννία”, σε μια τελετή που συνδύασε τη λάμψη με την ενσυναίσθηση αλλά και την αυτογνωσία, καθώς ήταν αφιερωμένη στο παγκόσμιο γαστρονομικό κίνημα Zero Food Waste.
Συνολικά, 30 εστιατόρια από όλη την επικράτεια βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο για το 2022 και 37 ακόμη εστιατόρια ξεχώρισαν, αποσπώντας την τιμητική διάκριση Top Notch. Να υπενθυμίσουμε πως η τιμητική διάκριση Top Notch καθιερώθηκε πριν δύο χρόνια και απονέμεται στα εστιατόρια που έχουν μεν αξιοσημείωτες επιδόσεις, επαγγελματική δεξιότητα και χρησιμοποιούν ποιοτικές πρώτες ύλες, αλλά που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να αξιολογηθούν με το πολυπόθητο 15/20 για να βραβευτούν με Χρυσό Σκούφο.
Η Μύκονος, βρέθηκε ανάμεσα στους νικητές της χθεσινής βραδιάς. Συγκεκριμένα, ένα εστιατόριο κατάφερε να κερδίσει Χρυσό Σκούφο και δεν είναι άλλο από το Mathuhisa Mykonos. Παράλληλα, ακόμη 6 εστιατόρια από το νησί των Ανέμων, κέρδισαν την τιμητική διάκριση Top Notch. Ας δούμε αναλυτικά ποιά είναι αυτά.
Matsuhisa Mykonos (Χρυσός Σκούφος)
Κομψότητα και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα διακρίνουν το ρεστοράν που επισκέπτονται πολλοί foodies που έρχονται στη Μύκονο από την Ελλάδα και απ’ όλο τον κόσμο. Τα new style πιάτα του, με ιαπωνικές βάσεις και λατινοαμερικάνικες επιρροές, είναι δημιουργικά και διακρίνονται από το βάθος των γεύσεων και την ακρίβεια στο φινίρισμα.
- Γιαπωνέζικη κουζίνα
- Ξενοδοχείο «Belvedere»
- Σεφ: Βασίλης Καλογερόπουλος
Baos (Top Notch)
Με θεαματική βίστα στη Χώρα και όμορφη, αρτίστικη σάλα να πλαισιώνει το άριστο σέρβις, το fine dining εστιατόριο του «Myconian Coralli» προσφέρει μία από τις πλέον αξιομνημόνευτες εμπειρίες δείπνου στο νησί, χάρη στην εκφραστική λεπτότητα και την κομψή τεχνική με την οποία προικίζει τα πιάτα του ο σεφ Παναγιώτης Τσουκάτος, που παρουσιάζει εδώ ένα φινετσάτο ταξίδι στις ελληνικές γεύσεις. Αξιομνημόνευτης απαλότητας είναι και τα επιδόρπια, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κάβα, που συγκεντρώνει εκλεκτές ετικέτες περιορισμένης παραγωγής απ’ όλη την Ελλάδα.
- Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα
- Ξενοδοχείο «Myconian Korali»
- Σεφ: Παναγιώτης Τσουκάτος
Bill & Coo Gastronomy Project (Top Notch)
Πολυτελής βεράντα με minimal design, κομψή ατμόσφαιρα και θέα θάλασσα. Ο σεφ Ντίνος Φωτεινάκης προτείνει μια κατανοητή σύγχρονη κουζίνα που δανείζεται και μερικές ιδέες από την ελληνική παράδοση. Πολύ καλά επιδόρπια και ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών. Αποτελεσματικό σέρβις. Δοκιμάστε ταρτάρ μόσχου με χαβιάρι oscietra, σμέουρα, σορμπέ μουστάρδας και σάλτσα μύρτιλου, αλλά και ραβιόλι παντζαριού με αστακό σε σούπα από ευκάλυπτο.
- Σύγχρονη Κουζίνα
- Ξενοδοχείο: BILL & COO SUITES AND LOUNGE
- Σεφ: Ντίνος Φωτεινάκης
Jackie O’ Beach (Top Notch)
Ένα από τα διεθνώς πολυαγαπημένα beach restaurants του νησιού, ζωντανό και διάσημο για τα drag shows του. Ο Χριστόφορος Πέσκιας σε συνεργασία με τον Άλκη Βαρδαραμάτο μπλέκουν αρμονικά την Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Ελλάδα και δημιουργούν μια γαστρονομική πρόταση που εξάπτει.
- Σύγχρονη κουζίνα
- Ιδιοκτήτες: Carsten Stehr , Μιχάλης Σιγκούνας
- Σεφ: Χριστόφορος Πέσκιας
Kenshō Ornos Restaurant (Top Notch)
Το εστιατόριο του ομώνυμου πολυτελούς ξενοδοχείου, με την ντιζαϊνάτη σάλα και το υπερυψωμένο ντεκ, σε κερδίζει εξ αρχής με τη θέα στον κόλπο του Ορνού. Προτείνει κοσμοπολίτικα πιάτα με αναφορές στην ελληνική παράδοση, επιχειρώντας επιτυχημένα fusion, όλα δουλεμένα με δημιουργικό τρόπο και σύγχρονες τεχνικές. Υπάρχει ξεχωριστός κατάλογος σούσι. Πολύ καλά γλυκά σε επιμέλεια του Pastry Chef, Δημήτρη Χρονόπουλου.
- Σύγχρονη κουζίνα
- Ξενοδοχείο «Kenshō Ornos»
- Σεφ: Γιώργος Κυρήκος , Ιπποκράτης Αναγνωστέλης
Kenshō Psarou Restaurant (Top Notch)
Στιλάτο και κοσμοπολίτικο εστιατόριο με μποέμ διακόσμηση. Το μενού ανανεώνει δημιουργικά την ελληνική κουζίνα, πάνω σε πολλές μυκονιάτικες, και όχι μόνο, αφορμές. Πολύ καλά γλυκά σε επιμέλεια του pastry chef, Δημήτρη Χρονόπουλου.
- Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα
- Ξεν. «Kensho Boutique Hotels & Villas»
- Σεφ: Ιπποκράτης Αναγνωστέλης
Zuma (Top Notch)
Το Zuma φέρνει την παγκοσμίου φήμης σύγχρονη ιαπωνική κουζίνα του στο νησί της Μυκόνου. Main kitchen, robata grill και sushi counter ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν τα διεθνώς φημισμένα πιάτα που υπογράφει το ZUMA.
- Γιαπωνέζικη Κουζίνα
- Ξενοδοχείο Cavo Tagoo
- Σεφ: Ράινερ Μπέκερ