
Αποκλειστικό: Πέτρος Νάζος: «Για πέντε μέρες ήμουν συνδεδεμένος με μηχάνημα οξυγόνου»
Ο ιδιοκτήτης του Mykonos Live Tv, Πέτρος Νάζος, αποκαλύπτει για πρώτη φορά στο Mykonos Post την άγνωστη περιπέτεια του με τον κορονοϊό, αλλά και τους λόγους για τους οποίους χρειάστηκε να μεταφερθεί άμεσα με σκάφος του Λιμενικού στο νοσοκομείο της Σύρου.
-
04.02.2022 Μαρίνος Βυθούλκας
Αύγουστος 2021. Το νησί των ανέμων ασφυκτιά από κόσμο, ενώ βρισκόματε ένα βήμα πριν το mini lockdown. Ο ιδιοκτήτης του Mykonos Live Tv, Πέτρος Νάζος βρίσκεται συνέχεια στις παραλίες της Μυκόνου, αλλά και στη Χώρα για τις ανάγκες του ρεπορτάζ. «Η αλήθεια είναι πως ήταν πολύ δύσκολο να κρατηθούν οι αποστάσεις και να τηρηθούν τα μέτρα με τον κόσμο που υπήρχε στο νησί. Η δική μου αίσθηση είναι πως υπήρχε μια γενικότερη αναρχία. Ο Αύγουστος ήταν ο μήνας που είχε κολλήσει κορονοϊό όλο το νησί. Δεν σου κρύβω, πως κάθε μέρα έκανα ρεπορτάζ για τον συνωστισμό στα σοκάκια του νησιού, με αποτέλεσμα να κολλήσω και εγώ. Τα πρώτα συμπτώματα παρουσιάστηκαν στις 6 Αυγούστου. Στην αρχή, ένιωθα κρυάδες και δεν αισθανόμουν πολύ καλά. Για τρεις μέρες παρέμεινα σπίτι. Τα συμπτώματα, όμως, δεν υποχωρούσαν. Ξεκίνησα να έχω δύσπνοια και oι μετρήσεις στο παλμικό οξύμετρο δακτύλου ήταν κάτω από το 92 που είναι το όριο. Τότε ανησύχησα και αποφάσισα να πάω στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, όπου συνάντησα τη Ντίνα Σαμψούνη, η οποία με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτει, με φρόντισε και την ευχαριστώ. Είναι μια ηρωίδα η Ντίνα. Για μια ημέρα παρέμεινα σε ένα container που βρισκόταν πίσω από το Κέντρο Υγείας, συνδεδεμένος με ένα μηχάνημα οξυγόνου. Την επόμενη, αφού οι γιατροί διαπίστωσαν πως κλινική μου εικόνα δεν είχε βελτιωθεί, η κατάσταση της υγείας μου κρίθηκε σοβαρή και αποφασίστηκε ότι πρέπει να μεταφερθώ είτε σε νοσοκομείο της Αθήνας, είτε της Σύρου. Για καλή μου τύχη, μεταφέρθηκα με σκάφος του Λιμενικού στη Σύρο», αποκαλύπτει στο Mykonos Post.

“Για πέντε μέρες ήμουν συνδεδεμένος με μηχάνημα οξυγόνου, ενώ είχα μόνιμα μια πεταλούδα στο χέρι μου για να μου βάζουν ορούς. Δεν είχα καθόλου δυνάμεις και δεν μπορούσα να περπατήσω λίγα βήματα, ούτε για να πάω μέχρι το μπαλκόνι του θαλάμου. Εκεί, αναθεώρησα πολλά πράγματα”
«Φοβήθηκα για τη ζωή μου»
Όταν ο Πέτρος Νάζος έφτασε στη Σύρο, η διαδικασία της εισαγωγής του προχώρησε γρήγορα και οι γιατροί κινήθηκαν αστραπιαία, προκειμένου να ρυθμιστεί τόσο το οξυγόνο του, όσο και η γενικότερη κατάσταση της υγείας του. «Μέσα σε πέντε λεπτά είχα κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις και σε λιγότερο από είκοσι λεπτά είχα μπει σε θάλαμο covid. Όλα έγιναν γρήγορα και οργανωμένα. Μέσα στο θάλαμο, υπήρχαν ακόμα δυο ασθενείς. Ο ένας εργαζόταν ως οδηγός σε van που έκανε transfer στη Μύκονο και ο άλλος ήταν αυτοκινητιστής από τη Πάρο. Ήταν και οι δυο ιδιαίτερα ταλαιπωρημένοι από τον κορονοϊό, ο οποίος τους ταλαιπωρούσε πάνω από ένα μήνα. Ήταν και οι δυο εξουθενωμένοι», εξομολογείται στο Mykonos Post. Ο Πέτρος παρέμεινε στο νοσοκομείου της Σύρου για πέντε ημέρες. «Το διάστημα αυτό ήταν αρκετό για να καταλάβω τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλει το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων ώστε να βρίσκεται δίπλα στους συμπολίτες μας, οι οποίοι νόσούν με covid. Στην προκειμένη περίπτωση, οι γιατροί και οι νοσοκόμες στο νοσοκομείο της Σύρου, έκαναν και αξακολουθούν να κάνουν εξαιρετική δουλειά. Μας έδιναν κουράγιο, αλλά και δύναμη», τονίζει. Η δύναμη που το νοσηλευτικό προσωπικό έδινε στον Πέτρο Νάζο και τους άλους δυο κυρίους που βρίσκονταν μαζί του στον θάλαμο covid, ήταν απαραίτητη καθώς όλοι είχαν κυριολεκτικά χάσει τις δυνάμεις τους. «Για πέντε μέρες ήμουν συνδεδεμένος με μηχάνημα οξυγόνου, ενώ είχα μόνιμα μια πεταλούδα στο χέρι μου για να μου βάζουν ορούς. Δεν είχα καθόλου δυνάμεις και δεν μπορούσα να περπατήσω λίγα βήματα, ούτε για να πάω μέχρι το μπαλκόνι του θαλάμου. Εκεί, αναθεώρησα πολλά πράγματα, που μέχρι τότε είχα δεδομένα. Από τη μια στεναχωριόμουν που είχα αφήσει πίσω τις δουλειές μου (σ.σ: Εκτός από το Mykonos Live Tv, η οικογένειά του διαθέτει και ξενοδοχείο στην περιοχή Αγράρι) και από την άλλη είχα και τον φόβο μήπως δεν βγω ποτέ από το νοσοκομείο. Φοβήθηκα για τη ζωή μου», παραδέχεται.

“Θεωρώ πως οι άνθρωποι στο νοσοκομείο της Σύρου εκτός από άψογοι επαγγελματίες είναι και άνθρωποι.Μόλις πήρα το εξιτήριο στα χέρια μου, πήρα το θάρρος να τους ρωτήσω τι έχουν ανάγκη και εκείνοι μου είπαν πως τη συγκεκριμένη περίοδο είχαν ανάγκη από σεντόνια και μαξιλαροθήκες. Ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσα να κάνω”
Η κίνηση ευγνωμοσύνης του Πέτρου Νάζου στο νοσοκομείο της Σύρου
Ευτυχώς, η περιπέτεια του Πέτρου Νάζου με τον Κορονοϊό είχε αίσιο τέλος και ύστερα από πέντε μέρες νοσηλείας, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και επέστρεψε στη Μύκονο. «Το πιο σημαντικό πράγμα που μου δίδαξε η περιπέτεια μου με τον κορονοϊό είναι πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξουν τα πάντα. Πριν κολλήσω covid, πίστευα πως είμαι άτρωτος, κάτι που δεν ισχύει. Αυτό, όμως, που με εξόργισε το περασμένο καλοκαίρι, ήταν οι υπεύθυνοι κάποιων μαγαζιών που μας υποχρέωναν να βάζουμε αυτοκόλλητα στις κάμερες των κινητών, ώστε να μην μπορούμε να τραβήξουμε τον χαμό που γινόταν μέσα. Δεν τηρούσαν τα μέτρα, με αποτέλεσμα να έχουμε πολλά κρούσματα, χάρη στην ανευθυνότητα ορισμένων ανθρώπων, που η μόνη τους επιθυμία είναι να αποκτήσουν λεφτά, χωρίς να ενδιαφέρονται για την υγεία των υπαλήλων τους, των πελατών, αλλά και των τουριστών», τονίζει στο Mykonos Post. Ο Πέτρος Νάζος, σαν ένα ελάχιστο «ευχαριστώ» για την φρονίδα που του παρείχαν στο νοσοκομείο Σύρου, θέλησε να κάνει μια δωρεά, μια κίνηση ευγνωμοσύνης προς το νοσηλευτικό προσωπικό. «Θεωρώ πως οι άνθρωποι στο νοσοκομείο της Σύρου εκτός από άψογοι επαγγελματίες είναι και άνθρωποι. Είναι οι αφανείς ήρωες, που τα τελευταία δυο χρόνια, βρίσκονται στη πρώτη γραμμή. Μόλις πήρα το εξιτήριο στα χέρια μου, πήρα το θάρρος να τους ρωτήσω τι έχουν ανάγκη και εκείνοι μου είπαν πως τη συγκεκριμένη περίοδο είχαν ανάγκη από σεντόνια και μαξιλαροθήκες. Ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσα να κάνω. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον καλό μου φίλο, Γιώργο Σολάρη, ο οποίος ήταν δίπλα μου σε ότι χρειάστηκα κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στο νοσοκομείο. Εύχομαι, όταν έρθει το καλοκαίρι, ο κορονοϊός να αποτελεί παρελθόν για τη ζωή μας».