Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΤΑΔ είχε προκηρύξει διαγωνισμό από το 2019 και ο Δήμος Μυκόνου δεν ενδιαφέρθηκε ενώ η επιχείρηση έκανε προσφορά και την ενοικίασε. Στο παρελθόν η περιοχή αποτελούσε ελεύθερο πάρκινγκ αυτοκινήτων, αλλά σύμφωνα με τοπικούς παράγοντες ήταν παράνομο καθώς δεν επιτρέπεται ο παλιός αιγιαλός να χρησιμοποιείται γι’ αυτόν τον σκοπό.

Πληροφορίες από επιχειρηματίες του νησιού αναφέρουν πως οι κάτοικοι των Άνω Μερών πίεσαν το Δήμαρχο και εκείνος λόγω του πολιτικού κόστους έλαβε απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την κατεδάφιση αυθαιρέτων, την οποία και εφάρμοσε.

Κατά την κατεδάφιση καταστράφηκαν και οι φοίνικες που είχαν φυτευθεί, ενώ κατά τις ίδιες πηγές η επιχείρηση είχε ενημερώσει το Δήμο και όλες τις αρμόδιες αρχές για την οριοθέτηση με δενδροφύτευση. Υπάλληλοι της επιχείρησης που διαμαρτυρήθηκαν όταν στις 2 και μισή τα ξημερώματα έφθασαν οι μπουλντόζες προπηλακίστηκαν, όπως καταγγέλλουν στο in.gr. Ο εκπρόσωπος της επιχείρησης έκανε μήνυση και ο Δήμαρχος συνελήφθη, ενώ αργότερα αφέθηκε ελεύθερος. Η ΚΕΔΕ με ανακοίνωση της στηρίζει τον Δήμαρχο, αφού όπως λέει εφάρμοζε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για κατεδάφιση αυθαιρέτων σημειώνοντας ότι οι αιρετοί δεν εκβιάζονται.

Πηγή: in.gr