
Τιμητική διάκριση για πέντε εστιατόρια της Μυκόνου στους Χρυσούς Σκούφους 2021
Το BeefBar Mykonos, το Jackie O' Beach, το Kenshō Psarou Restaurant, το Mikrasia Restaurant και το Bill & Coo Gastronomy Project ξεχώρισαν και κέρδισαν την τιμητική διάκριση Top Notch.
-
15.09.2021 Mykonos Post
Οι Χρυσοί Σκούφοι στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας απονεμήθηκαν τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στο GrandBall Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη
Βρεταννία», σε μια λαμπερή τελετή με έντονο «επαναστατικό» χρώμα, καθώς η βραδιά, εμπνεόμενη από την επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική
επανάσταση, ήταν αφιερωμένη στις μεγαλύτερες επαναστάσεις στην ιστορία της γαστρονομίας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, βρέθηκε στην τελετή απονομής των ελληνικών γαστρονομικών βραβείων και συνεχάρη τους νικητές για τις διακρίσεις τους.
Παρόντες στην τελετή, την οποία παρουσίασε ο Γιάννης Στάνκογλου, εκτός φυσικά από τους βραβευόμενους ήταν υπουργοί, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, προσωπικότητες των τεχνών και των γραμμάτων και διακεκριμένοι επιχειρηματίες. Ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, βρέθηκε στην τελετή απονομής των ελληνικών γαστρονομικών βραβείων και συνεχάρη τους νικητές για τις διακρίσεις τους.


Την τιμητική διάκριση Top Notch στη Μύκονο παρέλαβαν οι Ντίνος Φωτεινάκης για τα «BeefBar» και «Bill & Coo», ο Ιπποκράτης Αναγνωστέλης για το «Kensho Psarrou» και ο Βασίλης Κουμπής για το «Mikrasia Restaurant» Επιπλέον τιμήθηκε το εστιατόριο «Jackie O Beach».
Είκοσι τρία εστιατόρια από όλη την Ελλάδα βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο, ενώ την τιμητική διάκριση Top Notch, η οποία καθιερώθηκε πέρυσι, κατέκτησαν 31 εστιατόρια. Η διάκριση Top Notch απονέμεται στα εστιατόρια που έχουν μεν αξιοσημείωτες επιδόσεις, επαγγελματική δεξιότητα και χρησιμοποιούν ποιοτικές πρώτες ύλες, αλλά που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να αξιολογηθούν με το πολυπόθητο 15/20 για να βραβευτούν με Χρυσό Σκούφο. Ανάμεσα σε αυτά βρέθηκαν πέντε εστιατόρια της Μυκόνου που ξεχώρισαν για την ποιότητα, την αισθητική και τις γεύσεις τους.
Top Notch στη Μύκονο παρέλαβαν οι Ντίνος Φωτεινάκης για τα «BeefBar» και «Bill & Coo», ο Ιπποκράτης Αναγνωστέλης για το «Kensho Psarrou» και ο Βασίλης Κουμπής για το «Mikrasia Restaurant». Επιπλέον τιμήθηκε το εστιατόριο «Jackie O Beach». Τη βράβευση έκανε η Μαρίλη Αργύρη, Senior Brand Manager της Nestlé στην κατηγορία Σοκολάτας.

BeefBar Mykonos
Περιβάλλον casual chic, τραπέζια που πατάνε στην άμμο και προτάσεις που υπηρετούν την απλότητα αλλά και την πολυτέλεια μιας μοναδικής γεύσης. Κρέας σε διαφορετικές κοπές και υψηλά ποιοτικά στάνταρ. Δοκιμάστε το πλατό αλλαντικών (προσούτο από Kobe, jamon από rib-eye, σουτζούκι), μελιτζάνα miso και striploin από Wagyu.
Jackie O’ Beach
Ένα από τα πιο γνωστά beach restaurants του νησιού. Ζωντανό, με ενδιαφέρουσα γαστρονομική πρόταση. Ο Χριστόφορος Πέσκιας, σε συνεργασία με τον Άλκη Βαρδαραμάτο, μπλέκουν αρμονικά την Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Ελλάδα και δημιουργούν ένα αξιοπρόσεκτο σύνολο προτάσεων. Δοκιμάστε γαρίδες μαριναρισμένες σε βούτυρο μίσο, με μπισκ αστακού και πουρέ μαϊντανόριζας, αλλά και κεφτεδάκια με πλιγούρι και σάλτσα γιαουρτιού.
Kenshō Psarou Restaurant
Στιλάτο και κοσμοπολίτικο εστιατόριο με μποέμ διακόσμηση. Το μενού του σεφ Ιπποκράτη Αναγνωστέλη κινείται στη σύγχρονη κουζίνα, επικεντρωμένο σε ελληνικά και κάποια ιαπωνικά στοιχεία. Πολύ καλά γλυκά από τον pastry chef, Δημήτρη Χρονόπουλο. Δοκιμάστε ψάρι ημέρας με σταμναγκάθι στον ξυλόφουρνο, αλλά και αρνάκι σε δύο εκδοχές.
Mikrasia Restaurant
Κρυμμένο σε μια ρομαντική βεράντα με άμμο στο πιο ψηλό σημείο του ξενοδοχείου και με τη θέα να αγκαλιάζει τον μαγευτικό κόλπο του Αϊ-Γιάννη και τη Δήλο, το εστιατόριο προσφέρει ιδανικό casual chic σκηνικό. Η κουζίνα προτείνει πιάτα σύγχρονης αντίληψης με αρκετά ελληνικά στοιχεία. Ο Άγγελος Μπακόπουλος διαχειρίζεται με δεξιότητα τα ποιοτικά υλικά που χρησιμοποιεί με ένα αξιοπρόσεκτο αποτέλεσμα. Δοκιμάστε τον αστακό αλά πολίτα.
View this post on InstagramA post shared by Mikrasia Restaurant Mykonos (@mikrasiarestaurant_mykonos)
Bill & Coo Gastronomy Project
Πολυτελής βεράντα με minimal design, κομψή ατμόσφαιρα και θέα θάλασσα. Ο σεφ Ντίνος Φωτεινάκης προτείνει μια κατανοητή σύγχρονη κουζίνα που δανείζεται και μερικές ιδέες από την ελληνική παράδοση. Πολύ καλά επιδόρπια και ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών. Αποτελεσματικό σέρβις. Δοκιμάστε ταρτάρ μόσχου με χαβιάρι oscietra, σμέουρα, σορμπέ μουστάρδας και σάλτσα μύρτιλου, αλλά και ραβιόλι παντζαριού με αστακό σε σούπα από ευκάλυπτο.