
Χρυσοί Σκούφοι 2022: 17 υποψηφιότητες από τη Μύκονο
Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας ετοιμάζεται να βραβεύσει τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας στις 4 Απριλίου. Ανάμεσα στις υποψηφιότητες ξεχωρίζουν 17 εστιατόρια της Μυκόνου.
-
31.03.2022 Mykonos Post
Οι Χρυσοί Σκούφοι είναι τα μοναδικά ελληνικά βραβεία γαστρονομίας και απονέμονται στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας από το Αθηνόραμα. Ο θεσμός, με αφετηρία το 1992, καταγράφει συνεχή παρουσία στα ελληνικά πολιτιστικά δρώμενα και θεωρείται έγκυρος και καταξιωμένος, τόσο από τους επαγγελματίες του χώρου όσο και από το κοινό.
Κάθε χρόνο η γευσιγνωστική επιτροπή του δημοσιογραφικού τίτλου «αθηνόραμα», μία μεγάλη ομάδα από εξειδικευμένους δημοσιογράφους-γευσιγνώστες που διαθέτουν πολύχρονη πείρα, παρακολουθεί ανελλιπώς τα διεθνή γαστρονομικά δρώμενα, ταξιδεύει σε όλη την χώρα , ενημερώνεται για όλες τις εξελίξεις και αξιολογεί βάσει των διεθνώς αποδεκτών κανόνων αξιολόγησης εστιατορίων. Η απονομή των βραβείων γίνεται σε μια λαμπερή τελετή κάθε χρόνο με παρόντες θεσμικούς παράγοντες της χώρας, σεφ, καλλιτέχνες, έλληνες και ξένους δημοσιογράφους.
Η φετινή τελετή απονομής θα γίνει στις 4 Απριλίου στη «Μεγάλη Βρεταννία» στην Αθήνα. Μάλιστα, φέτος οι Χρυσοί Σκούφοι συντονίζονται με το πνεύμα του ΟΗΕ, που έχει βάλει στόχο τη μείωση των διατροφικών απορριμμάτων κατά 50% παγκοσμίως μέχρι το 2030, και αναλαμβάνουν δράση, σφραγίζοντας το concept του μενού στην τελετή απονομής των βραβείων με τη λογική του Zero Food Waste. Πρόκειται για μια ενέργεια που γίνεται για πρώτη φορά τόσο συμβολικά στο χώρο της υψηλής γαστρονομίας στην Ελλάδα.
Τη δημιουργία και το μαγείρεμα των πιάτων του μενού της τελετής απονομής, έχουν αναλάβει δύο προικισμένοι και γνωστοί για την οικολογική τους ευαισθησία σεφ, που έχουν βραβευτεί και από τους Χρυσούς Σκούφους και από τον Guide Michelin: ο Τάσος Μαντής, που πρόσφατα άνοιξε το δικό του εστιατόριο («Soil»), και ο executive chef της «Μεγάλης Βρεταννίας» και του «King George», Αστέριος Κουστούδης. Με ανοιχτόμυαλο δημιουργικό πνεύμα θα συνθέσουν ένα γαστρονομικό μενού που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει όλη την Ελλάδα στη μείωση των διατροφικών απορριμμάτων, αλλά και στη δημιουργική τους χρησιμοποίηση
Η λίστα με τα 17 εστιατόρια – υποψήφια για Χρυσό Σκούφο από τη Μύκονο:
- Baos (Ξεν. «Myconian Korali») | Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα | Κυκλάδες – Μύκονος – Χώρα
- BeefBar Mykonos | Κρέας | Κυκλάδες – Μύκονος – Άγιος Ιωάννης
- Bill & Coo Gastronomy Project (Ξεν. Bill & Coo) | Σύγχρονη κουζίνα | Κυκλάδες – Μύκονος – Μεγάλη Άμμος
- Cabbanes (Ξεν. «Myconian Villa Collection») | Σύγχρονη κουζίνα | Κυκλάδες – Μύκονος – Ελιά
- Ceresio 7 DSquared | Ιταλική κουζίνα | Κυκλάδες – Μύκονος – Χώρα
- Coya Mykonos | Περουβιανή κουζίνα | Κυκλάδες – Μύκονος – Χώρα
- Efisia (Ξεν. «Myconian Ambassador») | Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα | Κυκλάδες – Μύκονος – Πλατύς Γιαλός
- Jackie O’ Beach | Σύγχρονη κουζίνα | Κυκλάδες – Μύκονος – Σούπερ Παραντάις
- Kenshō Ornos Restaurant (Ξεν. «Kenshō Boutique Hotel & Suites») | Σύγχρονη κουζίνα | Κυκλάδες – Μύκονος – Ορνός
- Kenshō Psarou Restaurant (Ξεν. KENSHŌ Boutique Hotels & Villas) | Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα | Κυκλάδες – Μύκονος – Ψαρού
- Matsuhisa Mykonos (Ξεν. «Belvedere») | Γιαπωνέζικη κουζίνα | Κυκλάδες – Μύκονος – Χώρα
- Mikrasia Restaurant (Ξεν. «Katikies – Mykonos») | Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα | Κυκλάδες – Μύκονος – Άγιος Ιωάννης
- Mykonos Social By Jason Atherton (Ξεν. «Santa Marina») | Σύγχρονη κουζίνα | Κυκλάδες – Μύκονος – Ορνός
- Nōema | Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα | Κυκλάδες – Μύκονος – Χώρα
- Principote Mykonos | Σύγχρονη κουζίνα | Κυκλάδες – Μύκονος – Πάνορμος
- Seltz (Ξεν. «Katikies – Mykonos») | Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα | Κυκλάδες – Μύκονος – Άγιος Ιωάννης
- Zuma (Ξεν. «Cavo Tagoo») | Γιαπωνέζικη κουζίνα | Κυκλάδες – Μύκονος – Άγιος Στέφανος